Laura Lintulan kuntavaalisivusto
vasemmisto.fi -sivustolle
vasemmisto logo
23.11.2021

Ajatuksia vaalien lähestyessä

maanantaina saa ottaa rahaa liikuntatunnille me kävellään jäätä pitkin kauppaan ja sieltä voi ostaa jotain Kuka lupasi minun lapselleni rahaa? maksuttoman-peruskoulun-maksuton-liikuntatunti Kuka lupasi, että minulla on rahaa? Pilvi Valtonen: Kallis lapseni Törmäsin muutama viikko sitten lukemista etsiessäni Pilvi Valtosen runokirjaan ”Muista sanoa kiitos”, jonka tekstit saivat minut liikuttumaan realistisuudellaan…

maanantaina saa ottaa rahaa liikuntatunnille

me kävellään jäätä pitkin kauppaan ja sieltä voi ostaa jotain

Kuka lupasi minun lapselleni rahaa?

maksuttoman-peruskoulun-maksuton-liikuntatunti

Kuka lupasi, että minulla on rahaa?

Pilvi Valtonen: Kallis lapseni

Törmäsin muutama viikko sitten lukemista etsiessäni Pilvi Valtosen runokirjaan ”Muista sanoa kiitos”, jonka tekstit saivat minut liikuttumaan realistisuudellaan ja kaunistelemattomalla kuvauksellaan. Vaikutuin teksteistä niin paljon, että otin häneen yhteyttä kysyäkseni saanko käyttää hänen runojaan blogissani. Koko kirjan saa haltuunsa täältä https://www.bod.fi/kirjakauppa/muista-sanoa-kiitos-pilvi-valtonen-9789528024200 ,ja suosittelen runojen lukemista täydestä sydämestäni. Vaikutun joka kerta niihin palatessani. Yhteistyömme tulee tuottamaan muutakin hyvää, mutta siitä tuonnempana!

Pilvin runon säkein haluan kiinnittää huomion lasten eriarvoiseen asemaan Helsingissä. Neljä vuotta on kulunut edellisistä kuntavaaleista, ja vanhoja materiaaleja selatessani huomasin, että vaikka Vasemmiston valtuustoryhmä on ajanut tärkeitä asioita aktiivisesti ja saanut monia hienoja uudistuksia läpi, monet neljä vuotta vanhat teemani ovat valitettavasti yhä ajankohtaisia. Lasten ja nuorten pahoinvoinnista kertova uutisointi on jatkuvaa, ja Vasemmistoliiton ponnistelusta huolimatta hyväksytty Helsingin leikkausbudjetti saa kylmän hien nousemaan otsalle.

Helsingin kaupungin talousarvioesitys nimittäin leikkaa armottomimmin lapsilta, nuorilta ja heiltä, jotka juuri nyt tarvitsisivat eniten tukea. Säästöt kiristetään suoraan perusopetuksesta. Sen sijaan, että Suomen rikkain kaupunki olisi näyttänyt esimerkkiä panostamalla laadukkaaseen opetukseen samalla huolehtien siitä, että ketään ei jätetä leikkausten sivutuotteena syrjäytymään, se päätti uudistaa opetusta takaperin. Leikkausten tuloksena ryhmäkoot kasvavat, oppitunnit vähenevät melkein minimitasolle ja opettajat uupuvat.

Seurauksena tästä on se, että erityisen tuen ja erityisluokkapaikkojen tarve kasvaa. Mikä puolestaan johtaa kustannusten kasvuun. Koko leikkauslistassa ei toisin sanoen ole mitään järkeä, päinvastoin. Opettajana minun on vaikea hyväksyä ajatusmallia, jossa lasten ja nuorten tulevaisuuden mahdollisuudet asetetaan tärkeysjärjestyksen häntäpäähän. Valtakunnallisten koulutusleikkausten jälkiä korjataan hallituksemme toimesta parhaillaan. Olisiko tästä Helsinginkin syytä oppia?

Takaisin etusivulle

Uusimmat blogikirjoitukset